16.10.2018 jandos.cz 0Comment


Hliněné hrnce


 


Hliněný hrnec šetří energii, pokud používáte elektřinu k vaření. Kuchyňská nádoba využívá mnohem méně energie k vaření a pečení než trouba.


 


Když používáte hliněný hrnec, můžete jít a dělat jiné věci, zatímco vaše jídlo se vaří. Jedna z nejlepších věcí na tomto hrnci, že nevyžaduje pozorování nebo míchání jídla.


halušky s cibulkou


Aktivita pomalu vařícího se masa v hliněném hrnci účinně zjemňuje i to nejtužší maso.


 


Je zde malá šance, že pokrm spálíte, protože vaření probíhá při nižších teplotách. Při vaření není třeba přidávat tuk, protože se jídlo vaří ve vlastní šťávě. Což je velmi zdravé, protože uvařené jídlo je stejně chutně a neobsahuje žádný tuk navíc. Jediný tuk, který je obsažen, je přirozeným tukem vařeného pokrmu.


 


Potraviny uvařené v tomto hrnci si zachovají mnohem více svých vitaminů a minerálů, než potraviny, které jsou smažené nebo vařené.


 


Teflonové hrnce


 


Pokrmy se dají vařit i bez oleje, protože díky speciální vrstvě na hrnci nedochází k napalování jídla.  I údržba teflonového kuchyňského náčiní je velmi snadná. Je tedy třeba mít zvýšenou opatrnost při vymývání Zaschlých kousků jídla. Je lepší nechat hrnec odmočit a až poté se pustit do jeho umývání a čištění. Pokud byste se snažili dostat zaschlé jídlo z hrnce okamžitě, mohli byste silným drhnutím teflonovou vrstvu poškodit, což by v dlouhodobějším horizontu mohlo hrnec znehodnotit.


restované hovězí


Ačkoli je teflonová vrstva do jisté míry odolná vůči poškrábání, neplatí to do nekonečné míry. Další velká výhoda je jistě i ve vzhledu teflonového nádobí, šedočerný vzhled je stylový a moderní.


 


Co se týče tepelné úpravy, jsou teflonové hrnce a pánve velmi šikovné, protože při zahřátí na plotně dochází k rovnoměrnému rozložení tepla po dně pánve. Při smažení se vám tak nemůže stát, že se jedna strana hrnce přepaluje a druhá nesmaží vůbec.


Síla vaření v hliněných a teflonových hrncích
Ohodnoťte příspěvek